miércoles, 20 de junio de 2018

llocs de turisme en Tarragona



(s. XII-XIV), construïda a la part més alta de la ciutat, aproximadament al mateix lloc que el temple romà de culte a l'emperador.


© Rafael López-Monné

Maqueta de la Tàrraco romana 

Reconstrucció en miniatura de la ciutat de Tàrraco al segle II. Escala 1:500


© Manel R. Granell


Amfiteatre romà.

Edifici destinat a espectacles com les lluites de gladiadors (s. II), sobre el qual es construí una basílica visigòtica (s. VI) i una església romànica (s. XII).


© Manel Antolí (RV Edipress)




Pretori i Circ romans 

Torre romana a la plaça de representació del Fòrum Provincial (s. I) transformada en residència reial (s. XIV). El circ romà estava destinat a les curses de cavalls i carros (s. I).


© Manel R. Granell



Balcó del Mediterrani 

La ciutat més contemporània descobreix un racó únic i de notable inspiració en l'estètica marina que recorre la ciutat, el Balcó del Mediterrani, un esplèndid mirador obert al mar sobre la platja.

© Manel Antolí (RV Edipress)




Plaça de la Font, Plaça del Fòrum, Plaça del Rei 

La ciutat moderna conviu amb el seu passat imperial, gaudiu de les seves terrasses plenes de vida en un entorn únic, envoltat d'història.

© Pep Escoda


El Serrallo 

El barri típic de pescadors, on s'hi subhasta per la tarda el peix que es pesca durant tot el dia. Es tracta d'una àrea pintoresca, amb la seva pròpia personalitat i amb restaurants amb encant, on assaborir els millors peixos i mariscs de Tarragona.

Les platees de Tarragona 

Són reconegudes per la seva sorra fina i daurada. Tenen un pendent molt suau que permet caminar dins l’aigua o nedar-hi sense riscs. La seva ubicació geogràfica privilegiada convida a gaudir d'un clima temperat durant tot l'any.

Resultado de imagen de platges de tarragona



La Rambla Nova 

Passeig principal de Tarragona amb més de 150 anys d'existència i el major nombre de botigues modernes, integrades en un espai arquitectònic únic pels seus edificis i la seva història.

Resultado de imagen de rambla nova





Mercat Central de Tarragona 

Si el que voleu és comprar productes frescos i de temporada en un ambient molt típic, cal que visiteu els mercats de Tarragona. El Mercat Central, situat a poca distància de la Rambla Nova, és un important edifici modernista (Josep M. Pujol, 1915).

Resultado de imagen de mercat central de tarragona











 "Pont del Diable".

L'aqüeducte romà de Tarragona (s I aC) és un dels monuments declarats patrimoni de la humanitat per la Unesco l'any 2000. Per visitar-lo cal sortir de Tarragona.

Podem anar amb cotxe però hi ha un autobús, la L-5, que ens deixa a l'entrada del recinte en el qual s'alça aquesta espectacular construcció. Cal baixar a la parada "Pont del Diable".

Se li denomina Pont del Diable ja que una llegenda explica que va ser construït pel Diable després de guanyar una aposta on una donzella es jugava l'ànima. Aquest aqüeducte formava part de la xarxa de subministrament d'aigua de la ciutat imperial.

Té dos nivells d'arcs superposats i una longitud de 217 metres per 27 metres d'altura. La seva construcció data de l'època de l'emperador August, qui va convertir a la ciutat en capital de la província Tarraconensis. Per cert, si volem podem travesarlo a peu.




















 Tarragona video: 

llocs de turisme en Tarragona

Catedral . (s. XII-XIV), construïda a la part més alta de la ciutat, aproximadament al mateix lloc que el temple romà de culte a l...